COMPEX ELEKTROSTİMÜLASYON İLE OMUZ TENDİNOPATİSİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Compex FIT 5.0 elektrostimülatörünü kullanarak Omuz Tendinopatisini tedavi eden bir adam

Supraspinatus veya subscapularis omuz tendinopatisi bir ağrı kaynağı olabilir ve doğal hareketi büyük ölçüde sınırlayabilir. Bu blogda elektrostimülasyonun bu yaygın durumun tedavisinde nasıl yardımcı olabileceğini araştırıyoruz.

Bu teknolojinin ağrıyı azaltarak ve omuz hareketliliğini geri kazandırarak omuz tendinopatisinin iyileşmesine nasıl yardımcı olabileceğini keşfedin. Bu da elektrostimülasyon yoluyla omzunuzun konforunu ve işlevini yeniden kazanmanızı sağlayacaktır.

Bu özel durumda, omuz tendinopatisi kendisini iki aşamayla karakterize eder:

Aşama 1: Akut veya inflamatuar aşama. Ağrı keskin ve süreklidir.
Aşama 2: Kronik aşama. Enflamasyon gitti, ancak hala düzenli rahatsızlık var.

OMUZ TENDİNOPATİSİNİN 1. EVRESİ: AKUT EVRE

Omuz tendinopatisi normalde akut veya inflamatuar bir fazla başlar. Bu aşamada tendon bölgesi genellikle sıcak ve kırmızıdır. Ağrı keskindir ve tendonun palpe edilmesiyle ve omuz hareketleri sırasında ortaya çıkar.

Bu aşamada ağrı, belirli sporlar için gerekli olan omuz hareketini kısıtlar ve hatta bazen alışveriş çantası taşımak gibi günlük aktiviteleri bile engeller.

Compex elektrostimülatörlerin çoğunda bulunan Tendinitis programı , aktiviteye ara vermeniz gereken iltihaplanma aşamasında tendon ağrısını hafifletmeye yardımcı olur. Omuz tendinopatisinde tekrarlayan sorunlara yol açabilecek bazı faktörler şunlardır: antrenmana erken veya hızlı dönüş. Bu, uzun süreli aktivite devamsızlığına neden olabilir.

Omuz tendinopatisinin akut fazı aşıldığında tendon durumu tipik olarak kronik bir faza girer.

Program: Tendinit (veya Compex modeline bağlı olarak TENS veya Modüle TENS)

Tedavi Süresi: Hem akut faz hem de omuz tendinopatisinin inflamatuar belirtilerinin devam ettiği süre boyunca.

Tedavi Prosedürü: Omuz tendinopatisini hedef almak için günde en az bir seans. Bireysel ihtiyaçlara bağlı olarak seansları gün içinde birkaç kez tekrarlayın.

Elektrot Yerleştirme: Ağrılı bölgenin tamamını gerektiği kadar elektrotla kaplayın.

KABLOSUZ YERLEŞİMLER

Omuz Tendinopatisini 4 elektrot kullanarak kablosuz cihazlarla tedavi etmek için Elektrot Yerleştirme
Omuz Tendinopatisini 2 elektrot kullanarak kablosuz cihazlarla tedavi etmek için Elektrot Yerleştirme

KABLOLU YERLEŞİMLER

4 elektrot kullanan kablolu cihazlarla Elektrot Yerleştirme
2 elektrot kullanan kablolu cihazlarla Elektrot Yerleştirme

Vücut Pozisyonu: Kendinizi en rahat nötr pozisyonda konumlandırın.

Yoğunluğun Ayarlanması: Ağrısız bir karıncalanma hissine ulaşmak için istenen etki.

Bir karıncalanma hissi hissedene kadar stimülasyonun yoğunluğunu kademeli olarak artırın. Stimülasyon yoğunluğunun belirli bir düzeyin üzerine çıkarılması, omuz tendinopatisinin tedavisinde daha fazla verim sağlamaz ve bu tedavi için istenmeyen kas kasılmalarını tetikleyebilir.

mi-TENS teknolojisine sahip cihazlar ( SP 8.0 ve SP 4.0 ): Kasılma tespit edilirse stimülasyon yoğunluğu otomatik olarak azaltılır.

mi-TENS teknolojisine sahip olmayan cihazlar: Kas kasılması meydana gelirse yoğunluk seviyesini manuel olarak azaltın.

OMUZ TENDİNOPATİSİNİN 2. AŞAMASI: KRONİK AŞAMA

Omuz tendinopatisinin tipik ilerlemesi genellikle akut bir faz ile başlar ve bunu belirgin inflamasyon belirtilerinin (sıcaklık, kızarıklık) kaybolduğu kronik bir faz takip eder.

Ağrı artık mevcut değildir ve artık günlük aktiviteleri engellememektedir. Bununla birlikte, antrenmanın son derece kademeli olarak yeniden başlaması sırasında kalıcı rahatsızlık veya ağrının hafif bir şekilde yeniden ortaya çıkması meydana gelir.

Spor aktivitesine yeniden başlamanın her zaman bir sağlık uzmanından yeşil ışık alınarak ve son derece kademeli olarak yapılması gerektiğini unutmayın. Rahatsızlık veya ağrının ortaya çıkması her zaman eğitim seansını kesintiye uğratmalıdır.

Omuz tendinopatisinin bu kronik evresi sırasında tendon iyileşme aşamasındadır ve tendon liflerinde daha fazla iyileşme gerektiren mikrolezyonlar olabilir.

Compex FIT 3.0 elektrostimülatörünü kullanarak Omuz Tendinopatisini tedavi eden bir adam

Program: Kas Atrofisi, ardından Güçlendirme

Tedavi Süresi: Omuz tendinopatisinin kronik fazı boyunca, ağrılı belirtilerin tamamen ortadan kalkmasına kadar. Kullanımın ilk haftasından sonra herhangi bir iyileşme gözlemlemezseniz, bir doktora danışın.

Tedavi Prosedürü: Kas Atrofisi programına 2 hafta boyunca haftada 3 ila 4 seansla başlamak en iyisidir . Daha sonra önümüzdeki 2 hafta boyunca haftada 4 ila 6 seanslık Güçlendirme programına devam edin .

Vücut Pozisyonu: Rahat bir pozisyonda otururken veya uzanırken.

Yoğunluğun Ayarlanması: İstenilen etki, mümkün olduğu kadar çok kas lifini içeren güçlü kasılmaları tetiklemektir.

YOĞUNLUĞU DÜZENLİ OLARAK ARTIRMAK NEDEN ÖNEMLİDİR?

Kas oluşturmaya yardımcı olmak ve omuz tendinopatisini hafifletmek için yoğunluğu düzenli olarak maksimum dayanılabilir seviyeye kadar artırmak çok önemlidir. Bu çok önemlidir çünkü yoğunluk, çalıştırdığınız kas liflerinin yüzdesini doğrudan belirler.

Tekniğe uyum sağladıkça, her seans boyunca (örneğin her 4 ila 5 kasılmada bir) ve bir seanstan diğerine yoğunlukları düzenli olarak artırmayı hedeflemelisiniz. Her oturum için bir önceki oturumda ulaşılan yoğunluk düzeyini aşacak bir hedef belirlemek iyi bir yaklaşımdır.

Bu nedenle, hızla en az 100’lük bir yoğunluk/enerji seviyesine ulaşmalı, ardından yaklaşık 250’lik bir seviyeye yaklaşmayı hedeflemelisiniz; bazı sporcuların maksimuma (999) ulaştığını görmek alışılmadık bir durum değil.

Yalnızca kasılma aşamasında artırın. Dinlenme aşamasında yoğunluğu yarıya indirin; artırmaya gerek yoktur.

Isınma ve toparlanma aşamasında, rahat kalan güçlü kas kasılmalarını deneyimleyene kadar yoğunluğu artırın. Compex SP 8.0‘da mi -AUTORANGE işlevi yoğunluğu otomatik olarak ayarlayacaktır. Bu bulunduğunda “En uygun yoğunluk düzeyi bulundu” olarak işaretlenecektir.

Omuz tendinopatisi ile tekrarlayan sorunlara yol açabileceğinden ağrıyı göz ardı etmeyin. Şiddetli ise ve/veya çok uzun sürüyorsa doktora başvurun.

KANITLANMIŞ ETKİNLİK

Etkinliğini kanıtlayan klinik çalışmalarla desteklenen Compex stimülatörleri aynı zamanda Sınıf II tıbbi cihazlar kategorisine girmektedir. Ayrıca Avrupa Tıbbi Standardı 93/42 EEC’nin gereksinimlerini de karşılarlar.

TENDİNİT , 

TENDİNOPATİ , 

SAĞLIK DURUMLARININ TEDAVİSİ , 

OMUZ TENDİNİTİ , 

OMUZ TENDİNOPATİSİ , 

OMUZ , 

OMUZ TENDİNOPATİSİNİN TEDAVİSİ VE 

OMUZ TENDİNİTİNİN TEDAVİSİ

Compex Türkiye
Compex Türkiye
Articles: 42